Waterstof aandelen kopen

Waterstof aandelen zijn momenteel erg in trek. Steeds meer mensen zoeken naar wegen om aandelen in waterstofbedrijven in hun portefeuille te krijgen. Waarom zijn deze aandelen zo geliefd, welke voordelen en nadelen zijn er aan waterstof en welke bedrijven spelen hierin een rol? In dit artikel leer je alles over de achtergrond van waterstof als energiebron en ontdek je welke bedrijven zich met waterstof als energiebron bezighouden. Zo kun je aan de hand van al deze informatie zelf bepalen welke aandelen en welke bedrijven je gaat opnemen je persoonlijke portefeuille.

Over waterstof

Om te beginnen is het handig om te snappen wat waterstof exact is en wat het voor ons betekenen kan. Waterstof wordt gewonnen uit water (H2O) door de waterstof (H2) en de zuurstof (O2) van elkaar te scheiden. De waterstof wordt apart bewaard en kan vervolgens als energiebron worden gebruikt voor bijvoorbeeld de aansturing van auto’s, vrachtwagens of vorkheftrucks. Omdat waterstof gewonnen kan worden door zonne-energie of windenergie komt er geen vervuiling bij kijken. Ook is het gebruik van waterstof niet vervuilend, omdat er wederom sprake is van een natuurlijke bron. Dit zijn de belangrijkste voordelen van waterstof als energie en de reden dat zowel bedrijven als beleggers er heel veel potentie in zien.

Toepassing waterstof

Heel fijn dat we waterstof uit water kunnen halen, maar op welke manier gaan we waterstof terugzien? Waterstof kan onder meer worden gebruikt om auto’s aan te sturen, maar wordt door Zweedse bedrijven ook al gebruikt om boten in beweging te houden. Daarmee is de uitstoot van CO2 dusdanig verminderd dat er heel veel voordelen aan het milieu voor zijn. Waterstof kan ook gebruikt worden om apparatuur aan te sturen, treinen, vrachtwagens, heftrucks en zelfs vliegtuigen. De toepassingen zijn eindeloos en ook van de manier waarop waterstof gewonnen wordt is veel te leren over duurzaam opwekken van energie. Wat dat betreft biedt waterstof nog volop kansen om te ontdekken.

Voordelen en nadelen

Er zijn aan waterstof talloze voordelen te noemen, zoals de schoonheid van de energie, de wijze waarop waterstof geproduceerd wordt en de toepassing ervan. Het grote gevolg is dat schone energie zorgt voor een lagere uitstoot van CO2, iets waar we al jarenlang naar streven. Waterstof kan gezien worden als alternatief voor aardgas en steenkool en zal daarmee een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid. Toch zijn er ook nadelen, zoals het feit dat tankstations nog niet ingericht zijn op het tanken van waterstof en je heel veel ruimte nodig hebt om waterstof te bewaren. In een auto met een kleine tank kun je kun je dus maar een beperkt stukje rijden op waterstof, waarmee het veel tanken wordt.

Aandelen in waterstof

Gelukkig wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen van waterstof als brandstof en is het een verstandige keuze om aandelen in waterstofbedrijven te gaan kopen. Maar welke bedrijven zijn er en welke aandelen kun je het beste aanschaffen? Ballard Power is een Canadees bedrijf dat al veel gedaan heeft op het gebied van duurzaamheid en alternatieve brandstoffen. Aandelen in Ballard Power zijn al vaak over de kop gegaan en kunnen een mooie aanvulling voor je vormen. Het Zweedse bedrijf PowerCell is een goede tweede en is wereldwijd actief in het maken van brandstofcellen voor waterstof. Zo werkt Powercell samen met de Volkswagen Group en Toyota om auto’s te laten rijden op waterstof. Je kunt ook in een etf beleggen dat zich richt op schone energie in het algemeen. Deze heet iShares Global Clean Energy en richt zich in de breedte op bedrijven die op wat voor manier dan ook bezig zijn met schone energie.

Copyright Alles over beleggen